Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   La 24 de ani, învinuit…

La 24 de ani, învinuit de trafic de copii şi proxenetism

Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în comun cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Ministerului Afacerilor Interne, a finalizat recent urmărirea penală în privinţa unui tînăr de 24 ani, învinuit de trafic de copii şi proxenetism.

Potrivit rechizitoriului, în august 2011, tînărul ar fi plasat pe un site anunţuri publicitare privind acordarea serviciilor de masaj erotic. Concomitent, tînărul a confecţionat şi a organizat distribuirea pe teritoriul mun. Chişinău a unor cărţi de vizită, care conţineau acelaşi anunţ.

În perioada septembrie-octombrie 2011, învinuitul, cunoscînd cu certitudine că două fete sunt minore, le-a recrutat în scopul exploatării sexuale comerciale.

Astfel, învinuitul a transportat şi a adăpostit minorele în apartamentul închiriat în prealabil în mun.Chişinău, unde victimele minore au acordat servicii sexuale contra plată, în forme perverse.

Totodată, tînărul mai este învinuit de procurori că în septembrie 2011, a îndemnat alte trei fete să practice prostituţia, punîndu-le la dispoziţie apartamentul închiriat.

Îvinuitul, acţionînd în scopul tragerii de foloase de pe urma exploatării sexuale comerciale a victimelor, a solicitat şi a primit de la ele cîte 25 euro, ceia ce constituia 50% din suma achitată de fiecare client după acordarea de către acestea a serviciilor sexuale.

În privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – arestul.

Cauza penală a fost transmisă de procurori în judecătoria Centru pentru examinare în fond.